dijous, 23 de desembre del 2021

Visita de "La Chata" a Menorca. El 14 de juliol de 1913, a Ciutadella i a Maó

"He pogut averiguar qué posiblement és la visita de S.A.R Dª Isabel de Borbón y Borbón (coneguda popularment per "la Chata") el dia 14 de juliol de 1913. Aquesta foto mostra la sortida de la Catedral, desprès d´un solemne "Te Deum". El capvespre del mateix dia, l´Infanta va poder disfrutar desde la balconada del Palau del Comte de Torre-Saura, d´un Caragol des Born i d´uns Jocs d´Es Plà, organitzats en el seu honor." (comentari de Francesc Pons)
Col·lecció Magda Amorós

"Es sa visita de l´Infanta Isabel de Borbón "la Chata" el 14 de juliol de 1913. A sa foto, a n´es cotxo de cavalls des comte de Torresaura. Venien de recollir-la des Moll Nou, on havia desembarcat des de es vapor "Monte Toro", fondetjat a sa bocana des port de Ciutadella." (comentari de Francesc Pons)

Postal circulada el 29/7/1914


Els detalls del menú a la Fonda Feliciano i "Sant Joan"
Retall d'El bien público - Epoca Segunda Año XLI Número 12049 - 1913 julio 15 (15/07/1913)




"La façana, és al carrer de Santa Eulàlia, 114, de Maó, antiga fàbrica de bosses de plata del Sr. Gomila." (comentari de Rafael Saura Carreras

"És el Vapor "Monte-Toro" de sa Companyia "La Marítima". Si no vaig errat, és la despedida de les autoritats a l´Infanta Dª Isabel de Borbón y Borbón "La Chata", que partia cap a Palma el 16 de juliol de 1913, desprès d´haver visitat durant dos dies, l´illa de Menorca." (comentari de Francesc Pons)

Arc de triomf, erigit a sa plaça del Príncep, amb motiu de sa visita a Mahó de l'Infanta Isabel de Borbón y Borbón "La Chata", els dies 14, 15 i 16 de juliol de l'any 1913.
publicació i comentari de Francesc Pons a FOTOS ANTIGUAS DE MENORCA

"Foto oficial de la Infanta Isabel de Borbón, "La Chata", que dedicó al alcalde de San Luís, en su visita a Menorca, el mes de Julio de 1913."


retall dels Diari Menorca del 9/1/2022


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada