dimarts, 16 de març del 2021

Coronació de Mª Auxiliadora com a Patrona de Ciutadella, 1964

24 de maig de 1964
"Coronació Pontificia de Maria Auxiliadora, Patrona de Ciutadella. Abans de la Coronació, missa resada celebrada per el P. D. Juan Antal, Director espiritual general de la Congregació Salesiana" (Francesc Pons)
Diapositiva de Tomeu Mercadal

Col·lecció Col·legi Salesià


"María Auxiliadora abans de ser coronada. Sembla que está feta dins la Catedral. Fitxau·vos que encara no té la Corona sobre el cap. Mes de Maig de 1963."

Col·lecció Col·legi Salesià


"...processó de tornada de sa Coronació de Maria Auxiliadora com a Patrona de Ciutadella (1964). Si t´hi fixes, s´imatge (molt grossa) es portada en carrossa i és sa que está a n´es retaule de l´altar Major tot l´any" comentari de Francesc Pons
Qui va d'ajust a la dreta és en Pau de Son Vell i el de l'esquerra en Tòfol de Sant Isidre

Foto/postal amb dedicatòria

Aquí la imatge encara no està coronada
"entre el clero al Bisbe B.Pascual i al Canonge Sr.Florit Terrassa de Ciutadella. Plaça des Born. Festivitat de Maria Auxiliadora.El tapís que hi al darrera de la imatge el solíen penjar al balcó principal de l'Ajuntament en motiu de les grans festes locals o vinguda d'autoritats." (Magda Marroquín)
I n'Antoni Barber Moll s'hi ha reconegut: és l'escolà de la dreta, girat cap a la càmera

Altar dalt es passeig del Born on va ser coronada

"davant de tot, suvora els al-lots, en Jaume Espi, en Peret, pescador" Comentari de Cisca Llabrés

"Portada del document pel qual el Bisbe Marroig demana al Papa el 20 d'octubre de 1963 la coronació pontifícia de la imatge de Maria Auxiliadora de Ciutadella"

1 comentari:

  1. La primera fotografia no correspon a la coronació sinó a una processó de Maria Auxikiadora amb la imatge més petita, la mateixa que actualment surt.

    ResponElimina