dimecres, 5 d’agost del 2020

Una història ben polida


"La foto que adjunt deu ser dels anys 50. És a Es Castell, totes ses autoritats i es capellà. El nen que reb l' homenatge, tot rosset i amb pigues a ses galtes ,es deia Biel Sintes , va ser anys més tard es meu marit i va morir jove. L' homenatge li van fer perque ell, tant petit, va salvar un nen de que s' ofegués a Calas Fonts. El nen era més major que ell i era fill d'un marino de la Basse. En Biel , ja des de petit , va tenir dues virtuts. Va ser generós i molt valent. No en va als tres anys ja grimpava pels penyals des Castell. Sé que en aquest sobre que surt a l'imatge, hi havia uns doblerets amb els que ell es va comprar sa primera bici per anar a classe a la Salle i després a s'institut on el vaig conèixer. Ell, que sempre va tenir molt clar el que volia ,va treballar de mestre de cases i de cambrer per poder ser anys més tard arquitecte i pintor. Algú, crec que si, sap el nom dels que apareixen a la fotografia? Voldria també saber qui era el nen que va salvar. Però , han passat tants anys...."

En els comentaris, s'han dit alguns noms: El fillet, en Biel Sintes; el tinent de batlle, sr. Martín "Marge"; el metge i Delegat des Govern, Carlos Salort; el rector, sr. Guillem Coll; en Jaumet de can Quevedo; el batlle d'Es Castell, el sr. Llompart...

2 comentaris:

  1. En "Marge" jo no el veig. Els altres sembla que són els que han dit. Per saber qui era s'al·lot que va salvar, s'hauria de consultar el diari Menorca" de no sé quin any, atès que Gabriel va néixer l'any 1947 (25/11) s'hauria de revisar els anys 1957/1960. El Sr. Coll va deixar Es Castell l'any 1960, per tant, hauria de ser abans.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari. M'ho apunt per quan hi hagi ocasió

    ResponElimina