dissabte, 11 d’abril del 2020

Nobles que acompanyaren el Bisbe Castellote




També a la col·lecció de Pompilio Piris Segui a ‎FOTOS ANTIGUAS DE MENORCA

"L'entrada triunfal del bisbe Castellote va tenir lloc el dia 15 de novembre de 1896. Els nobles que el van acompanyar son els seguents: (d'esquerra a dreta) D. José de Sintas y Sancho (besavi de s'actual alcalde-2014-), D. Pedro de Salort y Martorell, D. Bernat de Olives y de Olives (primogènit del IV Comte de Torresaura i futur V comte) i D. Gabriel de Olivar y de Olives (primogènit del VIII Baró de Lluriach i futur IX comte)" comentari de Francesc Pons

La foto està feta al pati de Cas Comte (comentari de Joan Pons Alzina).

En Pablo Cardona Natta fa el comentari de la curiositat que quan un Bisbe entrava a Ciutadella l'acompanyaven uns nobles a cavall. Quan la visita era la primera a Maó, una secció d'enturions a cavall l'anava a rebre al començament del terme (per devers sa roca de sa paciència) i l'acompanyaven fins a Santa Maria. Això va passar el 30/9/1832 que 8 enturions a cavall van anar a rebre i acompanyar el Bisbe Fray Antonio Díaz Merino. Dia 4/5/1853 deu enturions a cavall van anar a rebre i acompanyar el Bisbe D. Tomás de Roda. L'any 1868 van fer el mateix amb el Bisbe D. Mateo Jaume.
Si el Bisbe moria a Maó també escortaven el cadàver, a vegades fins a Alaior. Això va passar el 1830 a la mort del Bisbe Antonio Ceruelo i el 1844 quan van dur de Marsella el cadàver del Bisbe Merino (informacions de Pau Cardona Natta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada