diumenge, 21 d’octubre del 2018

Es Castell - Temps de sa Guerra Civil



Aquesta foto és de la guerra civil a Menorca. Aquí apareixen Joan Van Walré, amb el mono blanc, i els germans Urbina, d'es Castell. A que no diríeu què feien? Els tres, mall i barrabina en mà, feien (o pretenien fer) un furat que els servís de "respiradero" en la cova on es refugiaven quan hi havia bombardeigs dels avions italians sobre Menorca.

                              (comentari d´en JOSEP PORTELLA)



Aquests germans Urbina eren : Pere Urbina Martínez (Yanguas, Soria, 1892, -Es Castell 03/08/1979) i Sinesio Urbina Martínez (Yanguas 1895-Es Castell 16/09/1972). 
Per tant, devers l'any 1936 devien tenir un poc més de 40 anys, edat que lliga amb l'aspecte que tenen. 
Van tenir dues germanes, Marcelina (Yanguas 1903-Es Castell1997) i Dorotea, ja nascuda as Castell l'any 1904 i morta l'an 1976). 
Sinesio es va casar l'any 1924 amb Herminia Fuxà Vidal, no he trobat filla, mentre que Pere consta com a casat amb Andrea Martorell Ferragut, l'any 1958, quan ja tenia 66 anys. Atès que van tenir un munt de fills, amb noms com Liberto, Helios i altres no catòlics, sembla que es devien casar per qualque imperatiu o conveniència. Tenen tots els nombres de ser de pensament anarquista, ja que tampoc es van inscriure a l'Ajuntament quan pertocava. 
Seguiré cercant.

                              (comentari de n´ANTONI TUDURÍ MIQUEL)




                                                         COL-LECCIÓ DE JOSEP PORTELLA COLL

                                                             Publicada pel mateix a FOTOS ANTIGUAS DE MENORCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada