dimarts, 7 de desembre del 2021

TVE gravant a na Maria Àngels Gornés, 1977

"Era un matí qualsevol del mes de març del 1977. Feia molt de fred i no aturava de ploure... Un equip de Televisió Espanyola es va desplaçar a Menorca per mostrar als espectadors de Catalunya i Balears la música que es feia aleshores a l’illa. Malgrat les dificultats meteorològiques tant adverses el reportatge es va poder dur a terme. El programa es titulava “Nova Gent”.
La fotografia parla per sí sola. La va fer el recordat Hernando captant amb la seva càmera l’essència del moment. Ens mostra una Plaça Nova ben diferent on la gent, darrera les finestres, miraven i escoltaven avam qui era aquella al•lota que cantava enmig del carrer amb un fred que pelava...
Les Voltes, açò sí, impertorbables al temps, serviren d’aixopluc i escenari quan cantava, en el moment d’aquesta imatge captada pel fotògraf, un poema de Salvador Espriu titulat “El vell orb” musicat per l’amic Andreu Bosch.
Més tard, lentament, el cel es va anar obrint i la pluja va remetre. A Cales Fonts, entre barquetes arran d’aigua, vaig cantar “A les vuit del matí” de Gumersind Gomila. "

publicació i comentari Maria Àngels Gornés a FOTOGRAFIES ANTIGUES DE CIUTADELLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada