dijous, 21 de juny del 2018

Vestits d'Ajust. Anys 50

El senyor Roberto Vivó Triay va arreplegar els l'amos dels seus llocs i va encomanar aquesta fotografia a Hernando. Era el Divendres Sant de l'any 1955. Els he numerat per, entre tots, identificar-los millor. Els llocs eran 14 i aquí surten quinze persones, val a dir que el número 1 no era pagès d'aquesta Casa. S'hi va afegir.
1- Missatge de Son Salomó
3- L'amo de Santa Clara
8- L'amo de Son Xoriguer Nou
9- L'amo de Son Xoriguer Vell
10- L'amo de Son Tica
12- Fill de l'amo de Son Domingo, Sisco Marquès Llabrès
13- L'Amo de Son Alzina, diego Torres Pons
14- L'amo de Son Tarí, Toni Ametller
16- L'amo de Son Domingo?


Vaig sentir contar que per aquells anys, havia baixat bastant l´assistència de pagesos vestits "d´Ajust" a les processons de Ciutadella. S´excusa de molts d´ells era que no tenien sabates amb sivelles especialment (també altres peçes de s´indumentària). Per lo qué el Bisbe Pascual va fer una crida als Senyors per a qué aportèssin. Uns quans van col.laborar i el nombre d´assistents va aumentar de nombre. (Francesc Pons)

Catalina Marquès Monjo a ‎FOTOGRAFIES ANTIGUES DE CIUTADELLA (Menorca)
Diego Marqués a ‎FOTOGRAFIES ANTIGUES DE CIUTADELLA (Menorca)

Fotos fetes a la galeria de la casa de la família Vivó

Vestit d'ajust: indument compost de levita, calçons curts tall dels genolls, calces (mitges) llargues i sabates baixes, tot negre (Men.). Duen aquest vestit encara ara els pagesos en els enterraments de senyors grossos i en les processons solemnes (Ciutadella). (DCVB)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada