dimarts, 22 de novembre de 2016

Ciutadella. Camí Sant NicolauFotografia de J. MASCARÓ PASSARIUS, on, segons el mateix, es tractaria de les restes d’un antic camí (de la Calçada Romana de Magona-Iamona) en el tram que seria on avui hi tenim el passeig de Sant Nicolau de Ciutadella.
El capellà que s’hi veu és el senyor Fernando Martí i Camps (historiador).

(comentari de n´Andreu Salord)La zona del cami de Baix era un antic cementeri romà. Jo he vist encara tombes amb llumetes I altres ceràmiques quan feien els fonaments d'un dels xalets ran del club Nàutic. Per tant no és d'extranyar que una antiga calçads romana segugués el traça del camí Sant Nicolau. 

                                                                      (comentari de Magda Marroquín Camps)Era a la banda esquerra del camí sant Nicolau. Em sembla que a l'antic museu de Ciutadella hi havia tot un esquelat amb cadenes. Vés a sebre de quina època! En Passarius va dur al museu Diocesà, a les hores al Seminari, una lauda sepulcral. em sembla que encara la deveu poder veure... A la plaça Ferragut, hi havia l'església de sant Nicolau de Bari, que solia ser la marca per entrar al port de Ciutadella. M'apunt al que diu na Magda .

(comentari de Josep Sastre)Publicada per n´Andreu Salord Fotografies antigues de Ciutadella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada