diumenge, 19 d’abril del 2015

Ciutadella. FRANCESC ROSSELLÓ SINTES, MESTRE RUSSÓ.



Francesc d´Assís Rosselló Sintes ( Ciutadella , 1828 - 1898)
Compositor i mestre de capella. Avantajat deixeble del mestre Benet Andreu, formà, un cop completats els estudis musicals, una orquestra i dirigí la banda de música del Círculo Católico de Ciutadella, aleshores el principal exponent cultural de la ciutat.
Del 1881 al 1889 fou mestre de capella de la catedral menorquina, tasca que combinà amb la seva activitat de pianista i de violinista. Aquesta fou una etapa molt profitosa en la seva producció musical pel que fa tant a la preparació de les misses cantades en les solemnitats litúrgiques, que meresqueren l´atenció de la premsa contemporània, com a la creació de produccions pròpies, dedicades al culte de la catedral.
Durant els darrers anys treballà a la sabateria de Pere Cortés i Companyia, portant la correspondència i la comptabilitat de la fàbrica. 
Conegut entre els ciutadellencs de la seva època com el mestre Roussó , compongué gran quantitat de música religiosa, com per exemple Ofertorio para pequeña orquesta, Misa a tres voces, Misa seguida de un ofertorio, Miserere i Pare nostro, a més d´una Tanda de valses i la cançò El Príncipe imperial. Però el que li donà major popularitat fou l´obra de mestre Joan Benejam Foc i Fum , a la qual posà música.(Gabriel Julià Seguí) 

Diccionari del teatre a la Illes Balears- Volum 2 . per JOAN MAS I VIVES




  
Si el voleu escoltar, clicau  AQUÍ 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada