dissabte, 16 de gener del 2016

Homenatge a Farragut 27 juny 1953. Ciutadella





 Exposició del LLibre de baptismes de Ciutadella.
 J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Pila donde fué bautizado el padre del Almirante Farragut, el 30 de setiembre de 1755 y el libro bautismal con la partida correspondiente
De tota aquesta sèrie: Col·leció particular Biel Gelabert






Dels comentaris del fb remarcar el quiosc de llenya i en Pere Cortès identifica:La meva germana Esperança (avui fa els setanta),ma mare i el meu germà Rafel i al seu costat la meva germana Emília ( els quatre primers per l'esquerre)...Aquesta foto la tenc i ara sé qui la va fer...Gràcies Biel! Ah! la senyora del ventall trob que és la tia Margalida Mercadal, cunyada de n'Agustí Sintes...


J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Crucero pesado "USS. Salem" de la flota americana



J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Destructor USS. Isherwood.




n'Antoni Camps explica que el cartell era dels alaiorencs, darrera hi havia sa banda de música que dirigia d. Bartolomé Carreras.
J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Desfile de las representaciones de San Cristobal y de Alayor.

Pancarta
n'Antoni Camps explica que el cartell era dels alaiorencs, darrera hi havia sa banda de música que dirigia d. Bartolomé Carreras.

Carossa que va fer la gent de Ferreries 
Al Dietari de n'Antoni Camps Fullana editat per Sónia Marquès Camps explica que aquesta va ser la primera carrossa que va desfilar. Darrera el carro hi ha na María Mascaró damunt una sumera. El carro el menava en Tomeu Pons Carreras, fill de l'amo de Binimoti.
Carrossa del Club Nàutic i "Pósito" de pescadors
.En Toni Bosch (Toni es llarg) mena sa bístia.


Carrossa del Cercle Artístic

Foto Gaspar Oliver

Foto Gaspar Oliver

Foto Gaspar Oliver


Una altra vista de la carrossa del Cercle Artístic

 Gegants de Maó
CD Minerva


Darrera sa banda, tancaven 3 caixers d'Alaior.




En Francesc Pons també ens informa: el grup que veim és el de sa Secció Femenina de Falange de Ciutadella, dirigit per Dolores Benejam. En aquella época nomès estava format per dones, excepte els sonadors.

En Francesc Pons diu: els qui veim a la foto, son d´es Grup "Aires des Migjorn Gran" (el primer ballador que veim a l´esquerra és el mític Antoni Barber Vidal, "Es Conquet"). N'Antoni Camps explica que tant els balladors com les balladores des Mercadal duen espigues de blat o d'ordi i van ser els tercers. Els migjorners diu que van ser els segons.



J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Las fuerzas de marinería española y americana, formandas frente a la tribuna presidencial
publicada al fb



J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Las personalidades españolas y americanas presencian el desfile de las representaciones de las poblaciones de la isla y de las sociedades ciudadelanas.


publicada al fb

 J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Discurso de bienvenida del Ilmo. Sr. D. José Allés Quintana, Alcalde de Ciudadela y Diputado Provincial


 J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : Las autoridades escuchan los himnos nacionales de España y de los EE.UU.





Al Dietari de n'Antoni Camps Fullana editat per Sónia Marquès Camps explica que l'orquestra era la d'un dels barcos americans








J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : El Alcalde Sr. Allés enseñando al comodro americano Mr. Carpenter el pergamino ofrecido al Sr. Cencillo de Pineda con motivo de su nombramiento de Cronista Honorario de la Ciudad. El pergamino es obra del artista D. Francisco Hernández Mora.




Aquesta la va publicar en Joan Sintes i diu que la foto és d'Hernando i de la col·lecció d'Agustí Sintes. Com passa amb altres fotos, n'hi ha més d'una còpia. L'autor de la foto també és possible que sigui n'Hernando en lloc de mestre Biel Gelabert. Al meu album familiar tenc còpies de fotos que són fetes d'altres persones i si un dia la meva neta ho mira potser pensarà que eren fetes nostres!







Mascaró Pasarius: " El Rvdmo. Prelado acompañando al Ilmo. Sr. D. Francisco Sintes, al Comodoro Mr. Carpentier, y otros oficiales de la marina americana, en su visita a la Catedral."





idem anterior 



J.Mascaró Pasarius a "Homenaje de Ciudadela al Almirante Farragut" : El Alcalde Sr. Allés acompañando al embajador Sr. Dunn y señora. En segundo término se ven el Vicealmirante Cassady y el Coronel Rivera







Saluda i invitacions de l'Alcalde a Andrés Casasnovas



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada