diumenge, 26 d’agost del 2018

Febrer de 1926, davant la Fonda Feliciano

Aquesta fotografia a l'original duu el següent peu explicatiu:" Ciudadela (Baleares).- El Exmo. Gobernador Militar de Menorca Sr. Cabanellas y el fundador de "Los Previsores del Porvenir" D. Francisco Pérez Fernández, acompañados de la Comisión Local, después del almuerzo celebrado en su honor" (comentari de Pau Gener)


La casa que veim era la Fonda Feliciano, que ocupava efectivament l´edifici que posteriorment va esser Ca´s Quinto, a la plaça de Alfons III nº 4. Aquesta fonda es va inagurar el setembre de 1884, encara que abans ja existía al carrer de Maó (avui Verge del Carme) nº20. Les noticies que tenc és que va existir fins almanco l´any 1935 (encara que el seu propietàri Feliciano Triay la va traspassar l´any 1920). 

Aquesta històrica fonda (juntament amb el Hotel Bustamante, de Mahó) va esser del millors establiments hostelers de Menorca durant més de 50 anys. En ell s´hi allotjaven visitants il.lustres, representants i metges vinguts de la Península. Igualment, la seva cuina va servir els millors menjars i banquets als visitants importants que visitaven Ciutadella (per exemple el banquet que es va servir a l´Infanta Isabel de Borbón "La Chata", a la seva visita l´any 1913). (comentaris de Francesc Pons)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada